• Vychádzka na gazdovský dvor - 23. 4. 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vychádzka na gazdovský dvor - 23. 4. 2024.

            Dnes sme si dopriali vychádzku za domácimi zvieratkami. 🐄 🐓🐇 Deti zvedavo pozorovali život na hospodárskom dvore, kde si mohli úžitkové zvieratká nielen pozrieť, ale niektoré z nich aj nakŕmiť. Najväčšiu radosť im urobila zajačia rodinka a koníky. Ďakujeme rodinke Hollých za ochotné a milé sprevádzanie a tešíme sa opäť niekedy nabudúce. 🌷

          • Deň Zeme - 22. 4 . 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme - 22. 4 . 2024.

            Dňa 22. apríla každý rok slávime Deň Zeme, ktorý je venovaný zveľaďovaniu našej planéty a podnecovaniu environmentálnej ochrany. Aj my s deťmi sa zapájame do činností, ktoré podporujú udržateľný rozvoj a ochranu životného prostredia, a to rôznymi aktivitami ako separovanie, recyklovanie, čistenie okolia našej obce i areálu materskej školy. Deň Zeme nám pripomína, že sme všetci spojení s prírodou, ktorá si zaslúži našu starostlivosť a ochranu a je potrebné venovať jej pozornosť od útleho veku.

          • Deň narcisov 2024

          • "Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?"

            Milí rodičia i občania Lábu,

            vďaka Vášmu príspevku môžeme odovzdať Lige proti rakovine vyzbieranú čiastku 419,70 €.

                                                                                Ď A K U J E M E.

          • DEŇ NARCISOV 18. 4. 2024

          • Vážení rodičia, spoluobčania,

            naša materská škola sa zapojila do 28. ročníka verejno-prospešnej finančnej zbierky Deň narcisov na pomoc onkologickým pacientom Liga proti rakovine, a tým sa stala jej spoluorganizátorom.
            Zbierka sa bude konať dňa 18. apríla (štvrtok) v čase od 7:00 hod. do 16:30 hod. Svoj príspevok môžete odovzdať do zapečatených pokladničiek nachádzajúcich sa v MŠ. 
            Pre rodičov budú pokladničky k dispozícii v triedach, pre verejnosť na zazvonenie pri hlavnom služobnom vchode do 15:00 hod. 
            Ďakujeme, že pomáhate.

            Kolektív MŠ 
             

          • Sadenie ovocného stromčeka

          • Naše Žabky sa ujali dôležitej úlohy a spoločne v areáli našej škôlky zasadili jabloň, ktorú nám bezplatne priviezli v rámci Školského programu Dobrý ježko. 

            https://www.dobryjezko.sk/skolsky-program/

             * Ď A K U J E M E *

          • Fidlikanti deťom - Vandrovali husličky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Fidlikanti deťom - Vandrovali husličky.

            Deťom prišli do našej škôlky porozprávať o ľudových hudobných nástrojoch a zaspievať Fidlikanti - Jožko a Aďo. Hravou formou i piesňami deťom prezentovali krásu ľudových tradícií a folklóru. Na koncerte si spoločne zaspievali ich najväčšie hity, aj veselé ľudové pesničky. Poriadne si spolu zatancovali a zahrali hry. Spoznali rôzne slovenské ľudové hudobné nástroje: fujaru, koncovku, drumbľu, gajdy, píšťalky, husličky, cimbal. Výchovný koncert bol financovaný vďaka príspevku SRRZ-RZ pri MŠ Láb.

          • Plavecký výcvik Motýliky a Včielky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik Motýliky a Včielky.

            Plávanie patrí medzi športy, ktoré najviac a najefektívnejšie rozvíjajú základné funkcie detského organizmu, prospieva obehovému systému, uľahčuje cirkuláciu krvi, zapája celý pohybový aparát, posilňuje dýchacie svaly a zvyšuje kĺbovú pohyblivosť. Aj preto je pre deti veľmi prínosný plavecký kurz už v materskej škole. Tento rok sme kurz realizovali v dopoludňajších hodinách od 25.3. do 28.3.2024 na krytej plavárni ŠH Malina v Malackách. Deti sa hravou formou zoznamovali s vodným prostredím, s technikou plávania, s bezpečnosťou počas pohybu v bazéne. Vplyvom vzduchu, vody, tepla či chladu si deti otužovali svoje zdravie a zvyšovali odolnosť. Hlavný dôraz sa kládol na individuálny prístup, zohľadňujúci fyzickú zdatnosť, návyky na pohyb vo vodnom prostredí a na individuálne požiadavky dieťaťa. Plavecký výcvik mal úspech, naše deti z neho mali radosť a dúfame, že naň budú dlho v dobrom spomínať.

          • Deň učiteľov - 28. marec

          • Veľmi pekne ďakujeme pánovi starostovi za milú návštevu - za poďakovanie a ocenenie našej práce pri príležitosti sviatku Dňa učiteľov.

          • Babičkine rozprávky - záver

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Babičkine rozprávky - záver.

            Marec - mesiac knihy sa nám pomaličky končí a s ním aj táto milá akcia, kedy k nám jedenkrát týždenne chodili čítať členovia z Jednoty dôchodcov v Lábe. Všetkým srdečne ďakujeme. Túto stredu k nám prišli čítať p. Kovárová, Kainová a p. Májek. Veríme, že o rok si opäť zopakujeme tieto príjemne strávené chvíle pri čítaní rozprávok.

          • Svetový deň vody - 22. marec

          • Celý týždeň sa v našej škôlke niesol v znamení najvzácnejšej a nenahraditeľnej tekutiny na svete - VODY. Venovali sme jej rozsiahlu osvetu - deti s pani učiteľkami absolvovali množstvo zaujímavých a náučných aktivít. 22. marca sme symbolicky oslávili Svetový deň vody modrým oblečením.

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Milí rodičia,

            zápisu do ZŠ sa musia zúčastniť všetky deti, ktoré do 31.8.2024 dovŕšia vek 6 rokov - aj tie, ktoré pokračovali v plnení PPV v MŠ (po starom - mali odklad) a aj tie, ktoré plánujú pokračovať v MŠ aj v šk. roku 2024/2025.

          • Návšteva školskej knižnice v ZŠ Láb

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva školskej knižnice v ZŠ Láb.

            V marci - v rámci mesiaca knihy - tradične v spolupráci so Základnou školou Láb organizujeme návštevu školskej knižnice. Okrem prehliadky knižnice pani učiteľky a žiaci školy organizujú pre naše deti náučno - zábavné dopoludnie v telocvični i v triedach, kde sa stretneme s našimi bývalými škôlkarmi a potešíme sa zo spoločne strávených chvíľ. Ďakujeme ZŠ Láb za pekné dopoludnie.

          • Babičkine rozprávky - 2. diel

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Babičkine rozprávky - 2. diel.

            V stredu našim škôlkarom opäť prišli prečítať rozprávky milé panie - Chmelová, Siváková, Žáčková a Farmerová. Ďakujeme, že venovali svoj čas detskej radosti. Detičky si tieto chvíľky veľmi užívajú a už teraz netrpezlivo čakajú na ďalšie rozprávkové stretnutie.❤️😊❤️

          • Babičkine rozprávky - 1. diel

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Babičkine rozprávky - 1. diel .

            Dnes sme sa potešili nevšednej návšteve milých dám - "babičiek", ktoré si našli čas a prišli našim detičkám prečítať pred spaním pár pekných rozprávok. Podporujeme myšlienku spájať generácie a považujeme za dôležité trávenie spoločných, vzácnych chvíľ detí a starých rodičov. 🌸Ďakujeme pani Bartekovej, Sivákovej, Farmerovej, Pollákovej 🌸 a tešíme sa na ďalšie spoločné čítanie. 📖❤️

          • Mám básničku na jazýčku 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mám básničku na jazýčku 2024.

            Dnešné dopoludnie sa v našej škôlke nieslo v duchu veršov. V recitačnej súťaži deti prezentovali básničky, ktoré sa naučili pod vedením svojich rodičov. Overili si svoje recitačné zručnosti, vnímali prednes svojich rovesníkov a učili sa kultivovanému prejavu. Okrem toho básničky podporujú detskú vnímavosť. Ďakujeme všetkým rodičom za dôslednú prípravu svojich ratolestí na dnešný deň a detičkám srdečne gratulujeme za milé predstavenie svojich jazykových zručností. 🌼🌼🌼

          • Vynášanie Moreny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vynášanie Moreny.

            „Morena, Morena, kde si prebývala, keď si tú jar tak dlho skrývala? Teraz musíš zhorieť, vo vode utonúť, nech jar už po zime vydá sa na svoju púť!" Morena - vládkyňa zimy pomaly stráca svoju moc. ❄ Je na čase, aby žezlo odovzdala Vesne - bohyni života a mladosti. 🌷 Naši škôlkari si dnes uctili jednu z pohanských ľudových tradícií a pod vedením pani učiteliek Morenu upálili a do potoka hodili. Riekankami a prekáračkami sme sa spoločne rozlúčili s dlhou zimou a piesňou o slniečku sme privolávali očakávanú pani Jar. 🍃🍃🍃