• Projekt Čerstvé hlavičky s Kauflandom

          • Milí naši rodičia, priatelia, známi!

            Prosíme všetkých o pomoc pri hlasovaní v Čerstvých hlavičkách!

            Hlasovanie bude prebiehať v termíne od 28.4.2022 do 1.6.2022 na stránke Čerstvé hlavičky.

            Postup:

            1. Návštevník, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania, sa pri prvej návšteve zaregistruje na stránke www.cerstvehlavicky.sk - REGISTROVAŤ. (Pokiaľ má už na stránke vytvorený účet, tak sa doň musí prihlásiť.) Registráciu alebo prihlásenie návštevník vykoná až po vybraní školy, ktorej chce dať svoj hlas.

            2. Uvediete emailovú adresu a zvolíte si heslo.

            3. Zadáte svoje telefónne číslo, na ktoré Vám príde SMS s overovacím kódom a zakliknete všetky súhlasy. Po zadaní správneho kódu sa dokončí registrácia.

            4. Zahlasujete za našu škôlku. Škôlku si vyberiete zo zoznamu – do políčka začnete vpisovať názov školy alebo obce a nájde Vám danú školu. Kliknete už len na "Odoslať hlas" Po dokončení registrácie sa udelí hlas škole, ktorú si návštevník zvolil pred zahájením registrácie. Odoslaný hlas sa danej škole ihneď pripočíta a poradie sa na stránke v reálnom čase upraví. Návštevník môže hlasovať za jeden deň iba jedenkrát.

            Vopred Vám ďakujeme za každý Váš hlas!

          • 22. apríl - Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 22. apríl - Deň Zeme.

            Po rozprávkovej noci v škôlke sme nabrali druhý dych a podporili dnešný Deň Zeme brigádou v blízkom okolí. Hoci nám počasie plánovanú trasu výrazne skrátilo, neodradilo nás. Našu Zem si chceme chrániť, starať sa o ňu a neznečisťovať ju odpadkami. Usilovní škôlkari sa tejto výzvy ujali s chuťou a zanietením, za čo im patrí veľká pochvala.

          • Andersenova rozprávková noc v našej škôlke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Andersenova rozprávková noc v našej škôlke.

            Vo štvrtok 21.4.2022 sme v našej škôlke zažili Andersenovu rozprávkovú noc. Celý večer bol plný aktivít a tajomných prekvapení. Okrem krásneho bábkového predstavenia „O lenivom Kubkovi“ pod vedením manželov Stražanovcov, detičky museli zdolať veľa rozprávkových úloh, aby sa dostali k vytúženému pokladu v pieskovom mori. Ten strážila ozajstná morská víla. Rozprávali sme sa tiež o tom, ako vzniká kniha, vyrobili sme si záložky do tej svojej obľúbenej a úspešne sme zdolali aj výzvu v hľadaní pyžamka. No a čo by to bola za noc v škôlke bez poriadnej disco-párty. Po výdatnom tanci nám zase všetkým dobre padla ozvučená rozprávka Cisárove nové šaty. Veru, mnohé deťúrence už jej koniec dosnívali sladkým sníčkom. Prajeme všetkým rodičom dobrú noc a tešíme sa nich zajtra.

          • Veľkonočná pokladovka Včielok s Motýlikmi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná pokladovka Včielok s Motýlikmi.

            V stredu 20.4.2022 sme sa s detičkami z tried Motýlikov a Včielok zúčastnili Veľkonočnej pokladovky v Lábe. Počasie nám vyšlo ukážkové 🌞Na trase pokladovky sme plnili úlohy i hádanky a užili sme si aj pohybové aktivity. Pátračom sa darilo a úspešne dorazili až k sladkému pokladu. Ďakujeme “Move & Think” za úžasné dobrodružstvo a krásne chvíle, ktoré sme pri hľadačke zažili. ♥️

          • Divadlo ZáBaVKa v našej MŠ

          • Život obyčajných vecí v neobyčajných príbehoch nám dnes dopoludnia prišla predstaviť ZáBaVKa. V čarovnom príbehu Malé upratovanie si detičky rozvíjali svoju predstavivosť i tvorivosť. Vďaka interaktívnemu programu sa tak ocitli v magickom svete fantázie.Pred ich očami sa klobúk, koberec, či štipce menili a ožívali vo svojich netradičných podobách. Detičkám sa veľmi páčilo. Ocenili najmä možnosť stať sa nachvíľu malými hercami a vyskúšať si divadielko na vlastnej koži. Ďakujeme našej milej kamarátke za príjemný zážitok. 

          • Vynášanie Moreny

          • Vynášanie Moreny je tradičný staroslovanský zvyk, ktorý sa praktizuje do dnešných čias s posolstvom skoncovať so zimou a privolať teplé slnečné lúče. Morena nazývaná aj Kyselica bola staroslovanská bohyňa zimy a smrti, veľmi známa i v dnešnom folklóre.

            Aj my pokračujeme v tejto tradícii a 7.4.2022 sme spoločne vyniesli Morenu k lábskemu potoku, aby sme vyhnali zimu a privolali jar.

            "Morena, Morena, voda je studená.

            Ak ťa tam hodíme, vodu oteplíme,

            strieborným kľúčikom zem otvoríme

            a jar vypustíme!"