• Mikuláš v obci

          • MIKULÁŠ V LÁBE 2023: Sviatočná atmosféra pre celú rodinu

            Kedy: Nedeľa 10. decembra 2023

            Čas: 14:00 hod

            Miesto: Parkovisko pri obecnom úrade

            Pozývame vás na náš tradičný Mikulášsky deň, ktorý prinesie radosť a veselosť pre všetky deti, rodičov a obyvateľov našej obce.

            Program:

            Vystúpenie našich talentovaných detí

            Zábavný sprievodný program pre všetky vekové kategórie

            Bohaté občerstvenie pre malých aj veľkých

            A samozrejme, Mikuláš už teraz balí pre každé dieťa sladké prekvapenie!

            Nezabudnite sledovať našu stránku pre ďalšie aktualizácie.

          • Návšteva Bratislavského bábkového divadla

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Bratislavského bábkového divadla.

            Dnes sme sa so Včielkami a Motýlikmi vybrali do Bratislavského bábkového divadla na predstavenie Vincent a Víchrica. A o čom bol príbeh? Keď si malá Ema uvedomí, že rodičia sa už nesprávajú k sebe tak pekne ako predtým, rozhodne sa prísť tomu na kĺb. Spolu s bláznivou susedkou a babkou sa pustia do pátrania a odhalia, že za nepohodu v rodine môže Vincent, nesmelý pán, ktorý z nedostatku objatí a pusiniek chradne. Objatie je cesta do srdca a to Vincentovo je prázdne. Na to, aby si otecko s mamičkou zase našli k sebe cestu, musí Ema Vincentovi pomôcť a nájsť mu niekoho, kto by ho mal rád. A tak sa Ema, susedka a babička pustia do akcie. Z hľadania priateľky pre Vincenta sa stane radostná a trochu divoká hra, ktorá má všetky predpoklady skončiť sa dobre. Na záver sme si spolu s hercami aj zatancovali. Deti odchádzali z predstavenia s príjemným pocitom a poznatkom, aké je objatie v živote človeka dôležité.

          • Lego výlet do škôlky 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lego výlet do škôlky 2023.

            Dnešný Lego výlet do škôlky sa niesol v znamení konštruktérov kolotočov. ;-) Okrem zábavy - čo je najdôležitejším benefitom - stavebnica Lego rozvíja jemnú motoriku, komunikáciu a tímovú prácu, matematické a vedecké zručnosti, pozornosť a koncentráciu. Naši malí konštruktéri si pod vedením lektorky Andrejky upevnili sebavedomie, keď zvládli zostaviť podľa návodu úžasné umelecké dielo.

          • Lesná pedagogika v našej škôlke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesná pedagogika v našej škôlke.

            Dnes sme u nás privítali pracovníkov zo Štátnych lesov SR - z Lesnej správy Rohožník, ktorí nám v spolupráci s PZ Malina Láb prišli porozprávať o tajomstvách lesa a lesnej zveri. Ďakujeme pánovi Osuskému za spoluprácu pri organizácii tohto prínosného stretnutia i kolegom lesníkom za propagáciu a sprostredkovanie zaujímavých informácii zo života lesných zvierat i náplni práce lesníkov.

          • Koľko lásky 2023

          • Už po tretí rok sa zapájame do celoslovenskej výzvy s krásnym poslaním. Budeme sa tešiť spolupráci. Krabičky môžete nosiť do škôlky a odovzdať triednym učiteľkám.

            ĎAKUJEME.

          • Deň materských škôl - 4. november

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň materských škôl - 4. november.

            Od roku 2015 sa 4. novembra slávi Deň materských škôl na Slovensku. Významným medzníkom v dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal dátum 4. november 1829. V tento deň vznikla a bola založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska. Jej zakladateľkou bola grófka Mária Terézia Brunswická. Česť a vďaka patrí tejto grófke za to, že vystihla špecifikum didaktiky materskej školy už v jej počiatkoch: „Tieto malé deti tak vyučujú, že ani nevedia, že sa učili, a celý čas trávia tak, že si myslia, že sa len hrali.“ Aj my sme dnešný deň venovali zaujímavým aktivitám a pripomenuli si ho symbolicky aj balónovým pochodom po našej obci za sprievodu Hymny materských škôl.

            Ďakujeme rodine Szalacsiovej za paličky na balóny a milú pozornosť pre našich škôlkarov.

          • Noemkine bábkové divadlo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noemkine bábkové divadlo.

            Vo štvrtok 2.11.2023 sme boli svedkami príbehu priateľstva margarétky a bodliaka, ktorý bol spracovaný na motívy knižky „Miss lúčny kvietok“. V hudobnom inkluzívnom predstavení detičky vnímali nielen úctu k človeku, ale aj rozmanitosť ľudských emócií, slušné správanie, či lásku k prírode. Pozvať si k nám do škôlky práve Noemkine bábkové divadlo malo pre nás o dôvod naviac. Noemi je skutočným autistickým dievčatkom, ktorému sme aspoň zlomkom mohli prispieť na potrebné terapie. S podporou myšlienky spájania zdravých detí so zdravotne znevýhodnenými ďakujeme za milú návštevu a zdieľanie skutočných hodnôt. 🌸🌸🌸