• Deň Zeme - 22.apríl 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme - 22.apríl 2023.

            Pri príležitosti Dňa Zeme sme venovali celý týždeň dôležitosti ochrany našej planéty - deti si rozvíjali environmentálne cítenie prostredníctvom rozmanitých aktivít zameraných na význam separovania a recyklácie, V rámci podpory projektu vyhláseného BSK - Vyčistime spolu náš kraj naše deti prispeli k ochrane Zeme zberom odpadkov a čistením prírodného prostredia našej obce.

          • Informácia o zmene od 01.05.2023

          • Vzhľadom na zmeny v poskytovní dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom, ktoré budú platné od 01.05.2023, vás informujem o zmene výšky príspevku na režijné náklady na stravovanie.

            Podľa VZN č.3/2022, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.12/2019, v znení VZN č.1/2022, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti Obce Láb, §4 ods. 5 je určená výška príspevku na režijné náklady na stravovanie vo výške 33% z dotácie poskytnutej MPSVaR zaokrúhlenej na centy na jedno jedlo.

            Výška dotácie od 01.05.2023 pre deti v poslednom ročníku MŠ je 1,40 €

             

            Výška príspevku na režijné náklady na stravovanie pre deti od 01.05.2023        0,46 € / deň

             

            Petra Gabrišová

                vedúca ŠJ

          • Póla radí deťom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Póla radí deťom.

            V dňoch 17.4. a 19.4. sme sa v predškolských triedach Motýliky a Včielky zapojili do preventívneho projektu ,,Póla radí deťom“. Jeho úlohou je naučiť deti bezpečne sa správať v rizikových situáciách, pripravovať ich k zodpovednosti za svoje zdravie a svoje veci, poskytnúť i tejto vekovej kategórii informácie zamerané na zvyšovanie ich právneho a sociálneho vedomia. Prostredníctvom tohto projektu sú deti primeraným spôsobom informované o rizikách, s ktorými sa môžu v bežnom živote stretnúť. V rámci dvoch hodinových stretnutí detí a policajta sa deti dozvedia informácie (o dopravných predpisoch, závislostiach, šikane, práci polície) podané hravou formou prostredníctvom pracovného listu. Ďakujeme Ing. Ľubke Dankovičovej za návštevu, odbornú prezentáciu prevencie a darčeky, ktorými potešila naše deti.

          • Deň narcisov - 20.apríl 2023

          • Aj Vy môžete pomôcť pacientom s onkologickým ochorením.

            Od 17.4. do 28.4. môžete prispieť zaslaním ľubovoľnej SMS na 848 alebo na účet SK09 0900 0000 0054 5454 5454. Hodnota SMS je 3€.

          • Projekt Fast Heroes

          • Naša materská škola bola zapojená do medzinárodného projektu Fast Heroes, ktorý bol zameraný na zvýšenie povedomia o príznakoch cievnej mozgovej príhody, pričom hlavným cieľom bolo zaistiť, aby starkí mohli pokračovať v tom, čo robia najlepšie, teda pozitívne pôsobiť na život vášho dieťaťa. Cieľom projektu bolo naučiť celú rodinu rozpoznať známky mozgovej príhody a okamžite volať 112. Deti sa zábavnou formou naučili rozpoznať hlavné príznaky mozgovej príhody a čo je treba urobiť, keď sa objavia. Boli poverené „misiou“, aby preniesli tieto vedomosti do rodiny a tým niekomu zachránili život.

            Projekt sa realizoval vo väčšej časti v školskom prostredí, no podstatnou časťou skladačky bol dielik rodiny.

            Ďakujeme za Vašu spoluprácu počas projektu.

          • Divadielko "Zajko Lajko"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadielko "Zajko Lajko".

            Rozprávkový príbeh „Zajko Lajko“ v podaní skvelého pána Zeteka nás nachvíľu preniesol do ríše lesných zvieratiek. Hlavným hrdinom bol zvedavý a učenlivý zajac Ľudovít, zvaný Lajko. Spolu s kamarátmi - žabou Gabou, ježkom Dežkom a sovou Soňou nám priblížil život v záhoráckom lese. 🌲 🌲 🌲 Predstavenie plné zábavy, spevu a hudby sa nám všetkým veľmi páčilo. Ďakujeme SRRZ-RZ pri MŠ Láb, že sme mohli byť jeho súčasťou. 💚