• Ondrejský lampiónový sprievod

          • Pozývame všetkých - malých i veľkých, v spolupráci s kultúrnou komisiou obce Láb a Základnou školou Láb na Ondrejský lampiónový sprievod.

            Lampión si vezmite, oblečte sa teplo,

            roznesieme všetci spolu po dedine svetlo!

          • Beseda o knižke s Ladislavom Csurmom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda o knižke s Ladislavom Csurmom.

            V stredu 16.11.2022 nás svojou vzácnou návštevou poctil animátor, výtvarník a ilustrátor Ladislav Csurma, ktorý nám spoločne s pani Monikou Čulíkovou predstavil svoju autorskú a ilustrovanú knižku Lara - veľké dobrodružstvo malého psíka. Prekvapením bola aj hlavná hrdinka knihy - psík Lara, z ktorej mali deti veľkú radosť. Na pamiatku sme si odniesli podpísané knižky, krásne zážitky z jej prezentácie a každé dieťa aj medailu s hlavnou hrdinkou Larou. Ďakujeme za milú návštevu. ♥️

          • Pozvánka na online prednášku školskej pripravenosti

          • V spolupráci s CPPPaP Malacky pozývame rodičov predškolákov na online prednášku, na ktorú sa môžu prihlásiť prostredníctvom mailu, ktorý je uvedený na plagáte. 

            Prednášky sa uskutočnia v termínoch 22. a 24. novembra 2022.

        • Logopedický a špeciálno-pedagogický skríning v MŠ
          • Logopedický a špeciálno-pedagogický skríning v MŠ

          • Dňa 11. novembra 2022 sa v spolupráci s CPPPaP Malacky v MŠ uskutočnil individuálny logopedický a špeciálno-pedagogický skríning 4 - 5 ročných detí z tried Žabky, Motýliky a Včielky.

            Pozostával z vyšetrenia výslovnosti, porozumenia reči, vyjadrovacích a jazykových schopností, podľa potreby aj orientačného vyšetrenia sluchu a pohyblivosti rečových orgánov. Zároveň prebehlo aj orientačné posúdenie úrovne percepčných i vizuomotorických schopností a grafomotorických zručností. Výstupom zo skríningu bude krátka písomná správa určená pre zákonného zástupcu. Jej súčasťou je jasne  definovaný záver, či dieťa potrebuje/nepotrebuje starostlivosť logopéda. Odporúčania na odborné lekárske vyšetrenia je potrebné konzultovať s ošetrujúcim pediatrom dieťaťa. 

             

          • Predškoláci na návšteve ZŠ Láb

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Predškoláci na návšteve ZŠ Láb.

            Dnes naši predškoláci z Včielok a Motýlikov navštívili 1. A a 1. B triedu v Základnej škole Láb. Privítala nás pani riaditeľka ZŠ Mgr. Chovanová a previedla nás po priestoroch školy. Po rozdelení do tried si deti vyskúšali sedenie v laviciach a spolu s prvákmi riešili rôzne zaujímavé úlohy. Deti si medzi sebou vymenili vyrobené darčeky a odniesli si veľmi pozitívne dojmy zo školského prostredia. Už teraz sa deti tešia, keď ony zasadnú do školských lavíc. Ďakujeme pani učiteľkám prvých tried - p. Petrušovej a p. Mgr. Forgonovej - za krásne pripravený program a zaujímavé aktivity.

          • 4. november - Deň materských škôl na Slovensku - balónový pochod

          • Slávnostným balónovým pochodom sme oslávili Deň materských škôl na Slovensku. Keďže v pamätný dátum nám neprialo počasie, vynahradili sme si to v tento príjemný jesenný deň. Farebná plejáda balónov, ktoré si detičky hrdo niesli, takto symbolicky naznačuje, aký pestrý, zábavný a rozmanitý je náš školkarsky svet. Tešíme sa, že sme jeho každodennou súčasťou.