• Rozlúčka s predškolákmi 23.6.2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka s predškolákmi 23.6.2023.

            Dovidenia škôlka milá, veľa si nás naučila. Spievať, kresliť, počítať, krásne básne prednášať. Dovidenia naše hračky, z nás už budú vzorné žiačky. Z chlapcov zasa vzorní žiaci, nevyhnú sa školskej práci... V piatok 23. 6. 2023 sme sa slávnostne lúčili s našimi predškolákmi. Budúcim školákom prajeme v škole veľa úspechov, nových kamarátov a radostné leto.

          • OZNAM k rozhodnutiam

          • Neprevzaté Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do MŠ boli dnes odoslané poštou.

          • Koncoročný výlet Červený rybník Motýliky a Včielky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet Červený rybník Motýliky a Včielky .

            Aj deti z Motýlikov a Včielok sa zúčastnili koncoročného školského výletu na Červený rybník v oblasti Lakšárska Nová Ves. Venovali sme sa histórii sokoliarstva, rozdeleniu dravých vtákov, určovaniu listnatých, ihličnatých stromv a ich plodov. Všetky znalosti sme si vyskúšali počas cesty náučným chodníkom. 🌲 🌳 🌲 Nakukli sme aj k inkubátorom s čerstvými mláďatkami a pozreli sme si, ako sa kŕmi 3-dňové mláďatko sovy. Za skvelé dopoludnie v nádhernom lesnom prostredí ďakujeme pánovi Romanovi Gaburovi, ktorý nás ochotne sprevádzal ríšou dravcov i okolitej prírody. 🦉🦅🌲 Ďakujeme SRRZ-RZ za úhradu dopravy.

          • Predškolácke tablá

          • V piatok 16.6.2023 boli deti z triedy Včielky a Motýliky odniesť svoje tablá budúcich prváčikov k obecnému úradu, kde ich môžete nájsť vystavené na informačnej tabuli obce.

          • Návšteva DHZ Láb

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva DHZ Láb.

            Vo štvrtok sme sa s najmladšou a strednou vekovou kategóriou detičiek z našej škôlky vybrali za poznaním hasičskej histórie v našej obci. Pod vedením pána Mariána Kovára, predsedu DHZ v Lábe sme sa oboznámili s technikou, vybavením a na záver i s veľkými hasičskými autami. Detičky si zážitkovou formou osvojili a prehĺbili poznatky o statočnej práci hasičov. Ďakujeme za túto možnosť a prajeme všetkým členom zboru veľa síl a pevné zdravie. 🍀

          • Rozhodnutia o prijatí/neprijatí do MŠ

          • Vážení rodičia!

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do MŠ Láb si môžete prevziať osobne s občianskym preukazom

            dňa 15.6.2023 v od 7:00 hod. do 12:00 hod.

            a dňa 16.6.2023 od 7:00 hod. do 15:00 hod.

            v kancelárii riaditeľky školy (pavilón B). Je potrebné, aby si rozhodnutia prevzali obaja zákonní zástupcovia dieťaťa.

             

            Mgr. Dagmar Blažíčková

            riaditeľka MŠ

             

          • Naši milí predškoláci 2022/2023

          • Dovidenia milá škôlka, my už nie sme malí.

            Preč sú chvíle, keď sme všetci poobede spali.

            Nesmiete sa na nás hnevať, nás už čaká škola. 

            Utekajme, veď nás leto volá!

          • Koncoročný výlet Sokoliarstvo Červený rybník - Lienky a Žabky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet Sokoliarstvo Červený rybník - Lienky a Žabky.

            Počas koncoročného školského výletu sme navštívili národnú prírodnú rezerváciu v oblasti Lakšárska Nová Ves. Venovali sme sa histórii sokoliarstva, rozdeleniu dravých vtákov, určovaniu listnatých, ihličnatých stromv a ich plodov. Všetky znalosti sme si vyskúšali počas cesty náučným chodníkom. 🌲 🌳 🌲 Za skvelé dopoludnie v nádhernom lesnom prostredí ďakujeme pánovi Romanovi Gaburovi, ktorý nás ochotne sprevádzal ríšou dravcov i okolitej prírody.

          • Exkurzia DOD First Farms Plavecký Štvrtok 8.6.2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia DOD First Farms Plavecký Štvrtok 8.6.2023.

            V rámci Dňa otvorených dverí vo FirstFarms Plavecký Štvrtok sme si dnes užili pekné dopoludnie. Vďaka prehliadke s odborným výkladom sme sa dozvedeli zaujímavosti o živočíšnej výrobe, videli sme dojáreň, pôrodnicu i teľatník. Detičky zaujala aj výstava poľnohospodárskych strojov rastlinnej výroby. Po krátkej prestávke s občerstvením, ktoré na nás čakalo sa naši skôlkari s neskrývanou radosťou povozili na koníkoch. Domov si odnášame nezabudnuteľný zážitok a naše deťúrence aj pekné a chutné darčeky. Ďakujeme celému tímu za priateľský prístup a špeciálne pánovi Milanovi Riganovi, ktorý nás ochotne sprevádzal po celom areáli.

          • Motýlia záhrada 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Motýlia záhrada 2023.

            Každoročne si v našej MŠ doprajeme zážitkové učenie pozorovania vývinového štádia Babôčky bodliakovej. V rámci vzdelávacej oblasti Človek a príroda naši predškoláci pozorovali životný cyklus motýľa doslova v priamom prenose - v štádiu húsenica, kukla, vyliahnutie motýľov. Všetko sa odohrávalo pred očami detí v triede. Zážitkové učenie sme ukončili slávnostným vypustením motýľov do voľnej prírody.

          • Zábavné dopoludnie s Tomíkom

          • Oslavy Dňa detí pokračovali v našej škôlke aj v piatok veľkolepou zábavnou šou. Opäť k nám zavítal Tomík a jeho Show DeTom. Predviedol nám cirkusové trampoty, potešil bubli rybačkou a detičky odmenil balónovými kreáciami od výmyslu sveta. Ďakujeme za skvelé dopoludnie plné radosti a smiechu, ktoré sme si mohli užiť aj vďaka SRRZ-RZ pri MŠ Láb. 

          • Deň detí - detská olympiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí - detská olympiáda.

            Prvý jún kazdoročne patrí všetkým deťom. Oslavu tohto krásneho sviatku sme si nenechali ujsť ani v našej škôlke. Detičky si svoj veľký deň užili súťažami v Športovej olympiáde, skvelou zábavou a veselou diskotékou. 🏅Naši malí olympionici sa veľmi snažili, za zvládnuté disciplíny dostali pečiatky a odmenení boli medailami. A čo by to bolo za olympiádu, ak by deti za svoju snaživosť nedostali zaslúženú odmenu? Krásne farebné lopty potešili každú detskú dušičku. Vďaka patrí nášmu SRRZ-RZ pri MŠ Láb za finančnú podporu. Veľmi pekne ďakujeme aj pani Lorencovičovej za melóny a banány, na ktorých si naši športovci po súťažiach mimoriadne pochutili. 🍉🍌

          • Poriečna polícia v našej škôlke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Poriečna polícia v našej škôlke.

            Poriečne oddelenie je organizačnou zložkou odboru poriadkovej polície prezídia Policajného zboru SR. Dnes nám jeho milí a ochotní zástupcovia prišli predstaviť riadenie potápačskej činnosti. Predviedli nám základné súčasti potápačského výstroja, priblížili ich prácu v praxi a na záver si deti mohli prezrieť interiér policajného auta i člnu. Ďakujeme pánovi Pírovi za organizáciu tejto skvelej akcie, aj za milé darčeky v podobe magnetiek. Detičky mali z dnešnej návštevy veľkú radosť. 🚔 🚔 🚔

          • Škola v prírode

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

            V týždni od 15.5. do 18.5. 2023 sa naši predškoláci zúčastnili Školy v prírode na Starej Myjave. Pobyt detí v škole v prírode plní zdravotné, výchovné a vzdelávacie poslanie. Rozvíja psychomotorickú zdatnosť, fyzickú kondíciu a odolnosť voči civilizačným vplyvom. Posilňuje formovanie morálno–vôľových vlastností, charakterových vlastností detí, pozitívnych postojov voči samému sebe a k ostatným ľuďom, postoj k prírodnému prostrediu. Zážitkové učenie v prírode prinieslo našim deťom nezabudnuteľné spomienky. Ďakujeme pani učiteľkám Deniske a Mirke za nepretržitú starostlivosť počas celého pobytu.

          • Vítanie leta v Lábe spojené s oslavou Dňa detí

          • Pozývame vás na Vítanie leta spojené s oslavou Dňa detí, ktoré sa uskutoční v sobotu 27.05.2023 od 14:00 hod. na futbalovom ihrisku.

            Čakajú na vás:

            – Súťaže pre deti

            – Maľovanie na tvár

            – Občerstvenie

            – Diskotéka pre deti a penová show

            – Dobrá hudba pre všetkých

            Vystúpia: – Move & Think – Šašo Jaro – DJ Stano – Who’s Got Time – rocková kapela

          • Deň mlieka 16.5. 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka 16.5. 2023.

            Naša materská škola je zapojená v projekte Školské mlieko. Cieľom mliečneho programu je podporovať zdravé stravovacie návyky u detí a zatraktívniť konzumáciu mliečnych výrobkov. Pretože mlieko je plné látok, ktoré sú dôležité pre vývoj organizmu každého dieťaťa. Obsahuje 16 esenciálnych živín, vrátane vápnika pre zdravé zuby a niacínu pre rast a vývoj. Bielkoviny a sacharidy deťom dodávajú potrebnú energiu. A preto sme si dňa 16.5. - na Medzinárodný deň mlieka - pripomenuli formou prezentácie od spoločnosti RAJO a rôznymi zaujímavými aktivitami, prečo je dôležité zaradiť konzumáciu mlieka a mliečnych výrobkov do nášho stravovania.

          • Deň matiek v obci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek v obci.

            Druhá májová nedeľa patrí tradične všetkým mamám. Ku každému sviatku neodmysliteľne patrí kytica a tú uvili naše deti pre svoje mamičky z piesní, básní a tančekov ako vyjadrenie vďaky za ich lásku. starostlivosť a obetavosť.