• Vynášanie Moreny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vynášanie Moreny.

            „Morena, Morena, kde si prebývala, keď si tú jar tak dlho skrývala? Teraz musíš zhorieť, vo vode utonúť, nech jar už po zime vydá sa na svoju púť!" Morena - vládkyňa zimy pomaly stráca svoju moc. ❄ Je na čase, aby žezlo odovzdala Vesne - bohyni života a mladosti. 🌷 Naši škôlkari si dnes uctili jednu z pohanských ľudových tradícií a pod vedením pani učiteliek Morenu upálili a do potoka hodili. Riekankami a prekáračkami sme sa spoločne rozlúčili s dlhou zimou a piesňou o slniečku sme privolávali očakávanú pani Jar. 🍃🍃🍃

          • Riaditeľské voľno 08. 03. 2024

          • Riaditeľka Materskej školy, Ulica Ignáca Juračku 223/10, Láb  týmto oznamuje, 

            že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon), udeľuje na deň

            08.03.2024 (piatok) z organizačných dôvodov riaditeľské voľno.

            Vo výchovno-vzdelávacom procese sa bude pokračovať v pondelok 11.03.2024. 

             

            Mgr. Dagmar Blažíčková, riaditeľka MŠ

          • Zdravé oči už v škôlke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravé oči už v škôlke.

            Zdravé oči už v škôlke je program s celoslovenským pokrytím zameraný na preventívne merania zraku v materských školách. Skríningové merania zrakových parametrov sú realizované deťom od 3 do 6 rokov bezdotykovo autorefraktometrom, ktorý dokáže s vysokou mierou spoľahlivosti odhaliť existujúce alebo začínajúce vývinové poruchy zraku. Rodičia často nedokážu u svojich detí rozpoznať začínajúce sa zrakové problémy, nevedia o tom, že majú predispozície na rozvoj rôznych porúch zraku, ktoré časom môžu ich život výrazne negatívne ovplyvniť. Pritom práve včasné diagnostikovanie týchto porúch je pre ich korekciu či úplné vyliečenie kľúčové. Dnes sme toto vyšetrenie absolvovali. Ďakujeme Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska a partnerovi projektu BILLA ľuďom za túto bezplatnú diagnostiku.

          • Šmolkovia - Motýliky a Včielky 26.2.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šmolkovia - Motýliky a Včielky 26.2.2024.

            Spoločne s deťmi z tried Motýlikov 🦋 a Včielok 🐝sme sa v magickom prostredí pustili do objavovania sveta Šmolkov a vydali sa s nimi na záchrannú misiu - zachrániť šmolkovský les. 🌲🌳 Učili sme sa o ochrane prírody zábavnou formou, ktorá vznikla pod záštitou OSN. Navštívili šmolkovskú dedinu 🏡 a užili si rôzne atrakcie. 🙂

          • Show deTom a Cesta okolo sveta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Show deTom a Cesta okolo sveta.

            Show deTom s naším kamarátom Tomíkom k nám zavítali s dobrodružnou Cestou okolo sveta. Zabavili sa malí i veľkí. 🥳✈️🙂 Ďakujeme SRRZ-RZ pri MŠ Láb, že aj vďaka nim môžeme pre deti organizovať takéto skvelé akcie. 🩵

          • Šmolkovia - magický svet s Lienkami a Žabkami

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šmolkovia - magický svet s Lienkami a Žabkami.

            Dnešné zábavné dopoludnie sme s našimi najmenšími prežili v rozprávkovom Šmolkove. Hneď po úvodnom filmovom oboznámení sa s obyvateľmi magického sveta sme sa stali súčasťou šmolkovskej dedinky. Stretli sme sa s ozajstným tatkom Šmolkom i Šmolinkou, vyšantili sa na rôznych atrakciách, nakukli do šmolkodomčekov, prežili trochu strachu v Gargamelovej klietke. Magický svet naplnil naše očakávania a do škôlky sme sa vracali s množstvom veselých zážitkov a diplomami za úspešne zvládnuté dobrodružstvo.

          • Výlet Šmolkovia - Magický svet

          • Milí rodičia,

            v dňoch 20.2.2024 a 26.2.2024 organizujeme v dopoludňajších hodinách poldenný výlet do Bratislavy. Všetky informácie ohľadom výletu Vám poskytnú triedne pani učiteľky. 

          • Rozprávkový karneval 8.2.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozprávkový karneval 8.2.2024.

            ČO JE TU DNES VEĽKÝ BÁL? A ČI DÁKY KARNEVAL? SPRIEVOD MASIEK KRÚŽI V KRUHU, JEDNA MASKA STRIEDA DRUHÚ.“ Takto presne to vyzeralo aj na karnevale v našej materskej škole. Miestami sme mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete. To sa však len triedy premenili na jednu úžasnú karnevalovú párty. Nielen tanec a spev s kamarátkou Miou, ale aj zábavné súťaže a hry vyčarili na tváričkách detí úsmev... Bolo veselo, bolo fajn. Vysmiatí, vytancovaní, unavení, ale nič to... O rok sa opäť tešíme znova, že sa aspoň na chvíľu prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy! Ďakujeme SRRZ-RZ pri MŠ Láb za finančný príspevok na program a darčeky pre naše deti.

          • Dental alarm 4.časť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dental alarm 4.časť.

            Posledným - 4. školením deti z predškolských tried úspešne ukončili program Dental Alarm MINI. Okrem cenných poznatkov a praktických skúseností si domov odnášajú certifikát k úspešnému absolvovaniu komplexného programu, ktorý ich hravou formou naučil starať sa o svoje zúbky správne, pravidelne a s radosťou.

          • Starostlivosť o vtáčiky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Starostlivosť o vtáčiky.

            V zimnom období si zaslúžia našu pomoc aj vtáčiky. Deti zo všetkých tried pre ne vlastnoručne pripravili pochúťky a rozvešali ich v areáli MŠ, v parku našej obce a na okrajoch lesných porastov.

          • Dental alarm 3.časť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dental alarm 3.časť.

            Tretie školenie zdravých zúbkov sa nieslo v znamení správneho čistenia zúbkov a kontrolou čistoty chrupu. Deti si mohli skontrolovať špeciálnym roztokom, či majú zúbky riadne vyčistené, alebo treba doladiť správnu techniku čistenia.

          • Spieva celá škôlka - 29.1.2024

          • Pondeľňajší deň sa niesol v znamení tónov. Naši „slávici“ odprezentovali pred kamarátmi v triede piesne, ktoré sa naučili pod vedením svojich rodičov. Výkony boli odhodlané i menej smelé, dôležité však je, že si týmto spôsobom deti formujú kultivovaný prejav v úlohe spievajúceho ako aj pozorného poslucháča.

            Srdečne blahoželáme víťazom a ďakujeme všetkým deťom, ktoré prišli na dnešný deň pripravené. Rovnaká vďaka patrí rodičom, ktorí sa našej výzve svedomito venovali.

          • Dental alarm 2.časť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dental alarm 2.časť.

            V stredu 24.1. 2024 k nám opäť zavítali „zúbkové víly“, aby deťom prostredníctvom 2. teoreticko-praktického školenia predviedli anatómiu chrupu. Deti sa tak oboznámili s pomenovaním jednotlivých zúbkov a ich stavbou. Spoločne si zacvičili a overili pôvodné i nové poznatky edukatívnymi hrami. Zručnosti správneho používania ústnych pomôcok si všetci vyskúšali pod odborným dohľadom priamo pred zrkadielkom. 🍀🍀

          • Divadlo SpozaVoza

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo SpozaVoza .

            V pondelok boli naši škôlkari svedkami zábavnej inscenácie o detektívovi Otovi Žabó, ktorý riešil exkluzívny prípad - stratu malého sobíka. Ten sa jedného dňa vytrhol zo sobieho záprahu a jeho sobí kamaráti ostali bezradní. Nezvyčajnému a hlavne vtipnému detektívovi sa podarilo túto záhadnú situáciu rozuzliť aj vďaka pomoci našich "malých pátračov". Ďakujeme pánovi Mihálekovi za pekné predstavenie a SRRZ-RZ pri MŠ Láb za príspevok na divadielko.

          • Zber zubných kefiek

          • Milí rodičia,

            naša škôlka sa zapojila do zberu použitých zubných kefiek. Pomáhame zbierať kefky pre CURAPROX. Premieňajú ich na koše na triedený odpad.

            Začíname pondelok - 15.1.2024.

            Boxy na zber použitých zubných kefiek nájdete v šatniach v jednotlivých triedach.

            Za každých 100 ks vyzbieraných zubných kefiek dostane naša škôlka kôš na triedený odpad.

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Korčuľkovo 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuľkovo 2024.

            Vieme, že akýkoľvek pohyb je pre dieťa nesmierne dôležitý. Zvlášť, ak ide o šport. V týždni od 15.1. do 19.1.2024 sa naše deti zdokonaľovali v sezónnom zimnom športe - v korčuľovaní. Usilovne trénovali na ľadovej ploche v susednom Zohore. Aké má korčuľovanie prínosy pre vaše deti? Z emocionálneho hľadiska poskytuje korčuľovanie relax, zlepšuje koncentráciu a zvyšuje sebavedomie. Z fyzického hľadiska rozvíja koordináciu, silu a obratnosť a naučí vaše dieťa správnemu držaniu tela. Zo zdravotného hľadiska zlepšuje krvný obeh a svalový tonus, zároveň zlepšuje kondíciu a ohybnosť. Vhodné aj pre alergikov či astmatikov. Pohybom v chladnom prostredí sa dieťa otužuje a zvyšuje sa kapacita pľúc. Korčuliari si tieto chvíle strávené na ľade pod dohľadom inštruktorov z HappyKids užili a veríme, že boli pre ne radosťou a prínosom. Ďakujeme zamestnancom MŠ, ktorí deti sprevádzali, rodičom, ktorí boli nápomocní, SRRZ-RZ za príspevok na dopravu a dopravcovi Ferri Tours za bezpečnú a veselú dopravu.